את שמו קיבל הכרם מצרותו הייחודית – המזכירה קופיץ (סכין) קצבים .
הכרם נטוע על מעט פחות מ 18 דונם, בלב הרי יהודה, דרומית לבית לחם , על מדרון דרום מערבי ברום של 870-900 מטרים, ומתאפיין בקרקע סלעית מנוקזת היטב ורוחות מערביות טובות ממישור החוף.
מעטים התנאים אותם כורם אוהב יכול לבקש מכרמו שאינם נתקבלו בכרם קופיץ ובשל כך אנו מחזירים לו בטיפול מסור, בוצרים ידנית בלבד, בדיוק ופרטנות המתאימה לכל זן ובכך מגיעים לרמת האיכות הגבוהה ביותר.
צפיפות הנטיעה ( 440 גפנים לדונם ) זהה לסטנדרט המקובל בכרמי האיכות המובילים ב"עולם הישן" – צרפת, איטליה וספרד.
כרם קופיץ
את שמו קיבל הכרם מצורתו הייחודית המזכירה קופיץ – סכין קצבים.
הכרם נטוע על כ- 18 דונם, בלב הרי יהודה, דרומית לבית לחם, על מדרון דרום מערבי בגובה של 870-900 מטרים, ומתאפיין בקרקע סלעית מנוקזת היטב ורוחות מערביות טובות ממישור החוף.
מעטים התנאים אותם כורם אוהב יכול לבקש מכרמו שאינם מתקיימים בכרם קופיץ ואנו מחזירים לו בטיפול מסור, בוצרים ידנית בלבד, בדיוק ופרטנות המתאימה לכל זן ובכך מגיעים לרמת האיכות הגבוהה ביותר.
צפיפות הנטיעה (440 גפנים לדונם) זהה לסטנדרט המקובל בכרמי האיכות המובילים ב"עולם הישן" – צרפת, איטליה וספרד.
בכרם גדלים חמישה זני ענבים אדומים ושני זני ענבים לבנים הנטועים לאורך סה״כ 40 שורות של גפנים.

״אנו לאט-לאט מצליחים לטעום את החותם של הכרם ביינות״
האיזור שלנו
אזור הרי יהודה, ובכלל זה תת אזור בית לחם נחשב לאזור גידול יין מהטובים בארץ ישראל עוד מימיי קדם.
ישנם אין ספור ממצאים ארכיאולוגים ותיעודיים כתובים המעידים על אזור זה כאזור המרכזי אשר סיפק יין לירושלים ואף לבית המקדש בתקופה הקדומה.
גתות עתיקות, כלי חרס מעוטרים בגפנים ואמפורות, חותמות יינן ועוד ממצאים ארכיאולוגים רבים מתקופות שונות מראות על מסורת ארוכה של גידול וייצור יינות איכות באזור בית לחם וסביבתה לאורך ההיסטוריה.
האזור בגובה ממוצע של כ-900 מטר ומאופיין במשקעים טובים ובהבדלי טמפרטורה משמעותיים בין יום ולילה, ההרים החשופים של האזור מאפשרים אוורור טוב של רוח מערבית וכן ניקוז מצוין של חלקות הכרמים הנטועות לרוב על מדרונות ההרים.
נתונים אילו הם הבסיס למיצוב האזור כאזור מוביל וראשון במעלה לגידול גפן יין.
עם הקמתה של מדינת ישראל והישוב מחדש של האזור החלו שוב קיבוצי האזור לעסוק בחקלאות אך בעיקר של מטעי נשירים אשר התאימו מצוין להר הגבוה.
מהפכת היין האיכותי שהחלה בישראל והדרישה הגוברת לענבי יין איכותיים הביאו לכך שבאמצע שנות ה-90 נטעו מחדש כרמי יין באזורינו.
מהר מאוד התגלה הימור זה כמוצלח ביותר והענבים כאיכותיים ביותר, בדומה לאזורים הטובים של צפון רמת הגולן והגליל העליון.
בעקבות כך הורחבו עם השנים הנטיעות של כרמי היין וכיום ישנם מעל 500 דונם כרמי יין נטועים אשר מהם מייצרים יקבים וייננים בעלי שם את מיטב יינותיהם הקוצרים שבחים בארץ ובעולם.